"Treballem junts per millorar la governança de les polítiques d'innovació de l'àrea del Mediterrani"

21/10/2019 14:37
20191021-camp-innovacio-panoramed

El Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda i el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència han organitzat un camp d'innovació per debatre sobre el futur de les polítiques d'innovació a la regió mediterrània.

Aquest camp d'innovació s'emmarca en el projecte Panoramed, projecte de governança del programa Interreg MED, en el qual participen 21 socis de 12 països mediterranis. En aquest projecte, el Govern de Catalunya lidera el grup de treball d'innovació, que promou projectes estratègics d'innovació per al Mediterrani i elabora recomanacions per a les polítiques d'innovació del proper període de fons europeus 2021-2027.

Aquest espai de trobada, debat i propostes ha reunit més de 60 gestors de polítiques públiques, programes, iniciatives i estratègies mediterrànies, i investigadors i experts en innovació de la Mediterrània. En aquest espai també hi ha tingut un paper rellevant les comunitats d'innovació del programa Interreg MED, de les quals Catalunya lidera la de creixement verd i la d'energies renovables.

El debat s'ha focalitzat en la definició de projectes estratègics en l'àmbit de la bioeconomia blava i en la formulació de propostes per a la millora de la governança de les polítiques d'innovació, amb l'objectiu de facilitar la col·laboració entre administracions públiques, universitats i centres de recerca, per donar respostes més efectives als grans reptes de la Mediterrània.

El Govern de Catalunya, amb l'aprovació de l'Estratègia mediterrània (el 2019) i de l'Estratègia marítima (el 2018) i amb el lideratge del grup de treball d'innovació del projecte Panoramed, ha fet una clara aposta per reforçar el seu lideratge a la regió Mediterrània.