• Inici
  • Jornada "El programa Catlabs: balanç i passos següents"

Jornada "El programa Catlabs: balanç i passos següents"

Sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, carrer de Girona, 20, 08010 Barcelona (27 de setembre de 2017)

27/09/2017 13:47
Imatge dels ponents de la jornada "El programa Catlabs: balanç i passos següents"

L'objectiu d'aquesta jornada ha estat fer balanç del programa Catlabs i esbossar-ne els passos següents. Concretament, s'hi han presentat les conclusions del Primer Camp d’Innovació de Catlabs i els treballs que se n'han derivat, s'ha informat del procés de constitució de la Xarxa Catlabs i s'han plantejat els passos a seguir en el futur immediat.

La jornada "El programa Catlabs: balanç i passos següents" (juntament amb la jornada "El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya" i el Primer Camp d'Innovació de Catlabs) forma un conjunt de jornades de treball sobre l'articulació de la quàdruple hèlix en el sistema d'innovació de Catalunya, emmarcades en el debat actual que hi ha a la Unió Europea.

Aquestes jornades de treball s'han centrat en les tres qüestions següents:  

  1. Quins són els reptes i les oportunitats del canvi de paradigma cap a models de ciència i innovació oberts i centrats en els reptes de la societat? (Jornada "El nou paradigma de ciència i innovació obertes: reptes i oportunitats per a Catalunya", 25 de maig del 2017)
  2. Com s'articulen els processos de descoberta emprenedora en el marc de les estratègies de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent? (Primer Camp d'Innovació de CatLabs, 6-8 de juny del 2017, i aquesta jornada)
  3. Quin paper pot tenir la innovació social, digital i col·laborativa en l'articulació de respostes complexes i eficaces als grans reptes de la societat? (Primer Camp d'Innovació de CatLabs, 6-8 de juny del 2017, i aquesta jornada)

L'objectiu de les jornades és definir propostes concretes per a Catalunya i que també siguin rellevants per a la Unió Europea.