• Imprimeix

La RIS3CAT, exemple del valor afegit de la política de cohesió de la Unió Europea

Catalunya participa a Brussel·les en el debat sobre la política de cohesió posterior al 2020

15/10/2016 10:10
Presentacions de la RIS3CAT

La Unió Europea ja ha iniciat el debat sobre la política de cohesió posterior al 2020. Hi ha dues posicions clarament enfrontades: els defensors de la continuïtat de la política de cohesió de la Unió Europea i els detractors.

En aquest marc la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CPRM) i la Comissió Europea van organitzar, el 13 d'octubre, una jornada sobre la contribució de la política de cohesió a l'assoliment de les prioritats de la Unió Europea.

L'objectiu principal de la Conferència era legitimar el paper de la política de cohesió pel que fa a l'assoliment al territori de les prioritats de la Unió Europea i demostrar, mitjançant exemples concrets, que la política de cohesió és molt més que una font de finançament. A la Conferència es van presentar casos pràctics i es va fer un debat amb experts de la Comissió Europea.

El director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Albert Castellanos, va exposar el cas de la RIS3CAT com a exemple del valor afegit de la política de cohesió, en aquest cas, per assolir els objectius de recerca i innovació i per millorar la competitivitat i crear llocs de treball de qualitat.